ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні на Львівщині відзначать Всеукраїнський день бібліотек

|

У п`ятницю, 30 вересня, бібліотеки Львівщини відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. З нагоди цього свята у публічних бібліотеках області відбудеться низка заходів, передає кореспондент Львівського порталу.

бібліотека

Безліч цікавих дійств відбудеться у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва та відділах Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки. Серед яких – урочисте відкриття відділу абонемента, майстер-класи  з рукоділля “Краса власноруч”, “Віртуальті тури бібліотеками світу” та ін.

Крім того, чимало заходів підготовлено в Централізованих бібліотечних системах області.

Довідка

Всеукраїнський день бібліотек встановлений в Україні «…враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства та підтримуючи ініціативу бібліотечної громадськості…» згідно з Указом Президента України«Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998 р. № 471/98.

Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Кількість бібліотечних працівників перевищує 52 870. Послугами книгосховищ користуються понад 17490 тисяч читачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *