ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму масові репресії щодо татар, – Freedom House

|

Рішення Верховного суду Росії про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини – кримських татар. Про це Львівському порталу повідомили у міжнародній правозахисній неурядовій організації Freedom House.

248

«Рішення суду про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини», – сказав Деніел Калінґерт, в. о. президента Freedom House.

Криміналізація кримських татар та визнання Меджелісі «екстремістською організацією», поглиблює кризу з правами людини у Криму.

«Теоретично, російська влада може відтепер покарати усіх представників кримськотатарського народу за їхню культурну, соціальну та політичну активність – це пародія на правосуддя, що є також найсвіжішим прикладом порушення прав людини у Криму», – додав Деніел Калінґерт.

Як відомо, у квітні 2016 року Міністр юстиції Росії тимчасово зупинив діяльність Меджлісу, вищого керівного органу кримськотатарського народу, посилаючись на їхню «екстремістську діяльність». 29 вересня 2016 року Верховний Суд Росії підтримав рішення про заборону, додавши Меджліс до списку «екстремістських організацій».

У доповіді Freedom House «Свобода у світі – 2016» Крим оцінений окремо як територія, непідконтрольна Україні, та отримав рейтинг «невільний».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *