ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні виповнюється 150 років з дня народження Грушевського

|

Сьогодні, 29 вересня, у Львові відзначать 150-річчя від дня народження відомого українського історика, громадського та політичного діяча Михайла Грушевського. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

grush

Урочисті заходи, присвячені 150-й річниці від дня народження відомого діяча, розпочнуться об 11:00 год із покладання квітів до пам’ятника Михайлові Грушевському на проспекті Тараса Шевченка. У заході візьмуть участь: керівництво області, відомі діячі мистецтва, представники громадськості, заслужена академічна хорова капела України “Трембіта”.

А з 12:00 год постать українського історика вшановуватимуть у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського.

Зокрема відбудеться урочисте погашення поштової марки, присвяченої 150-річчю від дня народження видатного діяча, круглий стіл “Михайло Грушевський. Історія, яку творив і писав Він”, презентація науково-музейного видання “Листування Михайла, Марії та Катерини Грушевських. Книга друга” та  музейного фільму “14-й місяць Михайла Грушевського у Львові”.

Поціновувачам мистецтва також запропонують оглянути виставки: “Михайло Грушевський в образотворчому мистецтві”, “Родина Грушевських: нові сторінки життєпису в епістолярії”, “Михайло Грушевський – вчений, історик, державний муж”.

Відбудеться і нагородження авторськими музейними медалями грушевськознавців та екскурсія “Львівські адреси родини Грушевських”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *