ОСТАННІ НОВИНИ

Минула доба у зоні АТО без бойових втрат

|

За минулу добу жоден з українських військовослужбовців не загинув і не отримав поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

Як розповів речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, минулої доби ворог 40 разів порушив режим припинення вогню. Також, всупереч попереднім домовленостям, бойовики різними шляхами перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів на лінії бойового зіткнення та в місцях, де має відбуватися відведення сил та техніки.

На Донецькому напрямку знову фіксуються обстріли з мінометів, що заборонені Мінськими домовленостями. Зокрема, бойовики випустили 18 мін зі 120-мм мінометів та стріляли з бронетехніки в районі селища Нижнє Лозове, а також випустили ще 6 мін поблизу Зайцевого. Також тривають збройні провокації з боку противника у Зайцевому, Троїцькому, Верхньоторецькому, Авдіївці. Усього на Донецькому напрямку бойовики 12 разів стріляли по позиціях сил АТО.

Після рекордно низької кількості збройних провокацій у Маріупольському напрямку 25 вересня, бойовики знову активізувалися. Провокацій сталися у Мар’їнці – там ворог стріляв з легкого озброєння, та були активні снайпери противника. Також неспокійно було неподалік Павлополя та Широкиного, а біля Старогнатівки бойовики здійснили один обстріл з БМП.

Загалом саме на Маріупольському напрямку відбулося найбільше ворожих обстрілів – 18.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *