ОСТАННІ НОВИНИ

Громадян на Львівщині кличуть до робочої групи, щоб контролювати роботу МВС

|

У Львові найближчим часом запрацює робоча група з активних громадян, що готові допомагати органам внутрішніх справ та співпрацювати з ними. Така робоча група буде допущена до спілкування із управліннями, до формування нормативно-правових актів та до вирішення проблем у цій сфері. Про це сьогодні, 28 вересня, під час брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко, передає кореспондент Львівського порталу.

martinenko

Так, у Львові сьогодні відбувається зустріч радника міністра внутрішніх справ із громадськістю, де після обговорень основних проблем, буде сформована робоча група.

«За результатами  зустрічі хочемо створити робочу групу зі співпраці і взаємодії з органами, що координуються міністром внутрішніх справ у Львівській області. До цієї робочої групи увійдуть абсолютно усі представники громадянського суспільства, які виявлять бажання. Ця робоча група буде співпрацювати з усіма управліннями, які є у Львівській області», – розповів він.

В. Мартиненко також розповів, на що впливатиме ця робоча група.

«Нам треба зворотній діалог, конструктивну критику, щоб в нас було зворотне сприйняття всіх тих змін, які відбуваються у структурі.  Тих, хто буде мати бажання, ми долучимо до роботи громадської ради в форматі експертів. Крім того, ми будемо долучати всіх учасників робочої групи до громадських обговорень нормативно-правових актів, які регулюють роботу всіх відомств і МВС та до ініціювання якихось нових нормативно-правових актів», – зазначив він.

Окрім того, заступник міністра пояснив, як саме можна зареєструватися, щоб стати членом робочої групи.

«В реєстраційній формі ми просимо вказати електронну адресу і телефон для того, щоб туди надіслати анкету, яку треба заповнити. Також треба, щоб кандидати надіслали мотиваційний лист. В структурі МВС у нас є 5 центральних органів виконавчої влади  і сервісний центр. У нас є громадськість, яка працює, наприклад, з рятувальниками, або та, що працює з поліцією, прикордонниками. Відповідно треба зрозуміти, до яких процесі громадян долучати», – пояснив він.

В.Мартиненко додав, що орієнтовно робоча група буде створена через два тижні.

Водночас керівник ГО «Варта-700» Наталія Шелестак заявила, що дотепер Міністерство внутрішніх справ не йшло на контакт із громад кістю Львівщини.

«До сьогоднішнього дня МВС мало реагувало на громадськість Львівщини: все спілкування зводилось до листування, на яке не завжди ми отримували будь-які відповіді. Львівська область мала можливість у 2014 році конструктивні пропозиції, але від міністерства не побачили віддачі. В основному, тоді це були юрист… В ділі запустилися лише напрацювання по ДАІ.  Ми реальної співпраці з міністерством не бачимо», – зазначила вона.

Додамо, що Львівська область вже дев’ята, де проводяться такі зустрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *