ОСТАННІ НОВИНИ

Вже цього тижня у Львові розпочнеться фестиваль сучасної музики

|

«Траєкторія звуку» – такий підзаголовок має XXII Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», який відбуватиметься у Львові з 30 вересня до 9 жовтня. 29 вересня відбудеться «Фестивальна прелюдія», яка носить епіграф «Молитва для нас – з вірою в життя». Сучасна музика різних жанрів та напрямків: від класичних інструментальних складів до експериментальної електронної музики, відео та звукових скульптур, лекції, обговорення, майстер-класи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

фестиваль музики

На фестиваль до Львова приїдуть більше 20-ти музикантів з інших міст України та стільки ж із закордону, серед яких 15 композиторів.

Шість світових прем’єр та 23 українські прем’єри творів сучасної музики звучатимуть поряд з «класикою» музики XX століття таких композиторів, як П’єр Булез, Яніс Ксенакіс, Карлгайнц Штокгаузен, Мортон Фелдман, Філіп Ґласс, Ігор Стравінський та ін. Спеціальна подія «Ніч Контрастів», яка, розпочавшись о 21:00 1 жовтня триватиме до 5 ранку, об’єднає в собі музику для акустичних інструментів, електронну музику, відеопроекції й сучасний імпровізаційний танець.

Під час Фестивалю відбудеться 30 подій, серед яких «Ніч Контрастів», «Кава з композитором», «Ланч з новою музикою» та власне концертні події в приміщенні Львівської філармонії та Хоровій школі «Дударик».

Серед гостей фестивалю – відомі композитори Олександ Щетинський, Святослав Луньов, Сєрґєй Нєвскій, Вітаутас Юрґутіс, Дмітрій Капирін, Мерзіє Халітова, Петер Махайдік, Дмітрій Либін, Мілєн Панайотов, із кожним з яких можна буде поспілкуватися на «кавах з композитором», які проходитимуть у Арт-кафе «Квартира 35». У Львівській національній музичній академії проходитимуть майстер-класи для композиторів, які проводитиме Сєрґєй Нєвскій, російський композитор, який вже багато років живе у Німеччині.

Монографічні вечірні концертні програми, присвячені музиці Філіпа Ґласса (6 жовтня 22:00), П’єра Булеза (2 жовтня 21:00) та Мортона Фелдмана (5 жовтня 19:00) дадуть змогу слухачам і слухачкам повністю зануритися у творчий всесвіт композиторів, а такі програми, як «Mozart in Foreign Mirrors» (7 жовтня 19:00) чи «Україна-Польща: зустріч молодих віртуозів» (6 жовтня 19:00) – відчути розмаїття творчих методів різних композиторів.

Відкриватиметься Фестиваль 30-го вересня концертом Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під керівництвом бельгійського диригента Германа Енґельса. В програмі звучатимуть твори бельгійських композиторів та українського композитора Святослава Луньова.

На закритті Фестивалю 9-го жовтня Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії виступатиме під керівництвом відомого польського диригента українського походження Романа Реваковича. У програмі звучатимуть твори композиторів з Польщі, Білорусі та України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *