ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора на Донбасі троє наших бійців отримали поранення

|

Вперше за 2 останні тижні спостерігається певна ескалація воєнної обстановки на лінії фронту. За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа-27-09

Минулої доби ворог 40 разів порушив режим припинення вогню. Також, всупереч попереднім домовленостям, бойовики різними шляхами перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів на лінії бойового зіткнення та в місцях, де має відбуватися відведення сил та техніки. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Бойовики порушили перемир’я в традиційних “гарячих точках” – це Станиця Луганська та Попаснянський район.

Усього бандформування 10 разів відкривали вогонь по силах АТО. Ворог застосовував виключно легке озброєння.

Донецький напрямок 

Знову фіксуються обстріли з мінометів, що заборонені Мінськими домовленостями. Зокрема, бойовики випустили 18 мін зі 120-мм мінометів та стріляли з бронетехніки в районі селища Нижнє Лозове, а також випустили ще 6 мін поблизу Зайцевого. Також тривають збройні провокації з боку противника Зайцевому, Троїцькому, Верхньоторецькому, Авдіївці.

Усього на Донецькому напрямку бойовики 12 разів стріляли по позиціях сил АТО.

Маріупольський напрямок

Після рекордно низької кількості збройних провокацій 25 вересня, бойовики знову активізувалися. 2/3 провокацій сталися у Мар’їнці – там ворог стріляв з легкого озброєння, та були активні снайпери противника. Також неспокійно було неподалік Павлополя та Широкиного, а біля Старогнатівки бойовики здійснили один обстріл з БМП.

Загалом саме на Маріупольському напрямку відбулося найбільше ворожих обстрілів – 18.

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 2 польоти ворожих БПЛА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *