ОСТАННІ НОВИНИ

Лісами у Львівській області користуватимуться за новими правилами

|

Депутати обласної ради доповнили систему механізмів щодо контролю за лісами Львівської області. За відповідне рішення проголосували 50 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу із сесійної зали.

Так, депутати прийняли рішення «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області».

lis

Серед основних змін у впорядкуванні лісовикористання у Львівській області є такі:

  • До 1 грудня 2016 року розробити та подати на розгляд Львівської обласної ради «Програму розвитку лісового господарства Львівської області на 2017 – 2021 роки»
  • Провести моніторинг функціонування пилорам та іншого устаткування первинної переробки деревини на території Львівської області.
  • Вжити заходів для забезпечення перепідпорядкування Сколівського військового лісгоспу, Старицького військового лісгоспу та Мостиського військового лісництва державного підприємства «Івано-франківський військовий ліспромкомбінат» державному підприємству «Львівський військовий лісокомбінат».
  • Забезпечити поступовий перехід при проведенні рубань на засади наближеного до природи лісівництва, зокрема, максимально використовувати вибірково – поступову систему рубок із застосуванням природозберігаючих технологій лісозаготівель та вивезення деревини в лісах області.
  • Забезпечити розширення мережі лісових доріг не менше 10 кілометрів на одну тисячу гектарів лісового фонду з врахуванням потреб місцевих громад.
  • Забезпечити вжиття ефективних заходів щодо попередження та ліквідації наслідків всихання ялинових насаджень в Карпатах та соснових насаджень в рівнинній частині Львівщини із залученням науковців Національного лісотехнічного університету України та інституту екології Карпат.
  • Забезпечити перехід на конкурсні способи визначення підрядників, що здійснюють лісозаготівлі з 01.01.2017.

Окрім того, декілька пунктів документу стосуються звільнень із займаних посад керівників лісгоспів, де були зафіксовані незаконні рубки дерев та інші порушення ними посадових обов’язків.

“Ми  взялися за дуже серйозний пласт.  Відтепер буде конкурсне призначення керівників на всі посади в “Галсільлісі” вже. Рубка лісу буде виключно на засадах конкурентних. Ми будемо вимагати, щоб з 1 січня продаж деревини був виключно  на конкурентних засадах”, – зазначив заступник голови облради Львівщини Володимир Гірняк.

“Ми попросили звернути увагу на посилення відповідальності за порушення лісового господарства, але ми виступили проти мораторію на вирубку дерев. В нашому рішенні це прописано. Бо ми коли поїздили лісами, побачили, що це зашкодить”,- додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *