ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – Всесвітній день контрацепції

|

Починаючи з 2007 року за ініціативою десяти міжнародних організацій, які займаються питаннями репродуктивного здоров’я, 26 вересня відзначається Всесвітній день контрацепції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

132

Основною метою даних заходів є підвищення поінформованості населення з питань планування сім’ї та пропаганди здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров’я, а також зниження кількості незапланованих вагітностей та привернення уваги суспільства до необхідності планування сім’ї.

Як повідомила головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я  облдержадміністрації з планування сім’ї та  репродуктивного здоров’я Марія Малачинська, сьогодні існує велика потреба в розширенні знань з питань контрацепції серед молодих людей віком від 15 до 25 років. Важливо надати їм необхідну інформацію саме в цьому віці, оскільки їх сексуальна та репродуктивна поведінка може накласти відбиток на все подальше життя.

Додамо, що організації, які виступили ініціаторами проведення «Всесвітнього дня контрацепції» – це Азіатсько-Тихоокеанська рада з контрацепції, Агентство США з міжнародного розвитку, Європейське товариство контрацепції і репродуктивного здоров’я, Німецький фонд світового населення, Латиноамериканський Центр «Здоров’я та Жінка», Міжнародна федерація дитячої та підліткової гінекології, Марі Стоупс Інтернешнл, Міжнародна федерація планування сім’ї, Рада з народонаселення і Pan American Health and Education Foundation.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *