ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відомий художник відкрив виставку картин театралізованим дійством

|

У четвер, 22 вересня, у Львівському палаці мистецтв відомий український митець, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, народний художник України, академік, професор Любомир Медвідь відкрив свою нову виставку «Генезис». Замість урочистої презентації картин – митець представив публіці спектакль «Слідство», в якому зіграв одну з ролей.

7

Про це Львівському порталу повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

В основі сюжету «Слідства» – історія про самого Любомира Медведя, його творчість, яку він розповідає під час допиту. Слідчий показував роботи художника різного періоду і вимагав, аби той пояснив, що хотів ними донести митець людям. Таким чином публіка змогла побачити живопис 1967, 1968, 1987, 1991 років і простежити як змінювався стиль Любомира Медведя протягом життя.

Публіка бурхливими оваціями і квітами зустріла театральне творіння народного художника України.

6

Саму ж виставку «Генезис» Любомир Медвідь приурочив до власного ювілею – 75-річчя. Експозиція в одному просторі та в один час об’єднує три етапи великого концептуального проекту художника: «Ремінісценції» (2008-2011 рр.), «Парад парабол» (2014 р.) і власне «Генезис» (2015-2016 рр.). Усі ці етапи пов’язує одна тематика, навіяна митцеві Євангельською притчею про блудного сина.

Цього вечора привітати ювіляра завітали перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, колеги з Львівської національної академії мистецтв, друзі та шанувальники з різних куточків України, а також із США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *