ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий продовжує валити сміттєвий колапс у Львові на плечі уряду та обласних адміністрацій

|

Міський голова Львова Андрій Садовий продовжує перекладати власну бездіяльність щодо сміттєвого колапсу у Львові на плечі уряду та обласних державних адміністрацій України. Про це він заявив а інтерв’ю виданню «Високий Замок».

85

Як інформує видання, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом «щоб порадитися, як вийти зі сміттєвої блокади, у якій туристичне місто перебуває уже чотири місяці». Звернутись до Гройсмана змусила неочікувана відмова Дніпра та Миколаєва приймати побутові відходи зі Львова (пікетували місцеві активісти). Деякі райони міста Львова вщерть завалені сміттям, ситуація досі неконтрольована. Гройсман звернувся до усіх губернаторів України, щоб ті простягнули Львову руку допомоги —  тимчасово приймали сміття на свої полігони.

Як повідомив «ВЗ» міський голова Львова Андрій Садовий, жоден губернатор не відгукнувся на пропозицію Гройсмана, ніхто не хоче приймати львівське сміття.

При чому мер Львова продовжує наголошувати на тому, що у травні цього року «відбувся навмисний підпал полігону, щоб заблокувати місто, а державні органи влади повернулися спиною…».

Андрій Садовий намагається також зіграти на випередження та пробує зняти з себе відповідальність у випадку ймовірного повторення трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, адже усвідомлює, що «… Коли підуть осінні дощі, озера будуть переповнюватися — є небезпека нових зсувів сміття… Якщо говорити про органи державної влади, то вони займають позицію, ніби нічого не сталося, ніби проблеми немає».

Міський голови Львова визнає, що в місті є проблема з вивезенням сміття на двадцяти контейнерних майданчиках, проте запевняє, що в деяких районах Львова ситуація навіть покращується: «Дві компанії не мають де подіти відходи. Моніторимо ситуацію щодня, працює оперативний штаб. Десь ситуація покращується, десь — погіршується».

У матеріалі «ВЗ» також зазначається, що сміттєва ідея Гройсмана  викликала серед експертів неоднозначні думки. Наприклад Вадим Денисенко вважає, що Андрій Садовий вирішив звалити відповідальність за сміття на уряд та голів облдержадміністрацій:

«Свій полігон мер Львова завалив, — написав Денисенко у соцмережах. — Полігон Миколаєва закрив для Львова його ж однопартієць, мер цього обласного центру. Замість того, щоб вийти на всі канали і сказати: «Я провалив сміттєву кампанію!»,  Садовий вирішив перенести відповідальність на уряд і ОДА. Взяв і зробив!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *