ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового легалізують багатоповерхівки-самобуди на вулиці Шевченка?

|

На засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради беруться легалізувати незаконно збудовані багатоповерхівки на вулиці Шевченка, 60. Засідання виконкому, який заднім числом погоджуватиме містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, відбудеться вже завтра, 23 вересня. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Тарас Чолій.

259

За словами Тараса Чолія, «диригуватиме» легалізацією самобудів на вулиці Шевченка головний львівський архітектор Юліан Чаплінський.

255

«На виконком виноситься кілька надзвичайно цікавих питань, які носять «чудесний» характер. Зокрема, це питання порядку денного № 17, № 18 і № 19. Мова йде про затвердження містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на будівництво ТзОВ «Патриаком» багатоповерхових житлових будинків із супутніми об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Т. Шевченка, 60. А в чому тут чудо, запитаєте? А в тому, що ці будинки вже практично збудовані, один з них вже навіть проданий і готовий до заселення.  Однак, щось пішло не так і будинки в експлуатацію не вводяться, тому на допомогу забудовнику приходить талановитий львівський архітектор п. Юліан Чаплінський і пропонує таку собі «машину часу», тобто затвердження містобудівних умов та обмежень заднім числом», – повідомив Тарас Чолій.

256

Депутат зауважує, що завтра у стінах мерії «зародиться» право на початок будівництва на вулиці Шевченка, 60 та насправді будинки вже фактично зведені…

257

«Комічності ситуації додає ще й те, що будова, на яку лише зараз оформляється дозвільна документація, яка повинна передувати початку будівництва, збудована вже настільки, що прекрасно проглядається з вікон Ратуші.

Звичайно, що навіть не зважаючи на, м’яко кажучи, незаконність цього будівництва, знесення будинків ніхто не вимагає. Але за процедурою забудовник-порушник мав би сплатити до бюджету міста суттєвий штраф і лише після цього звертатись до міської влади щодо узаконення цього будівництва. Однак, зважаючи на те, як міська влада старається допомогти горе-забудовнику вирішити ситуацію складається враження, що штраф він таки заплатив. Але питання чи до бюджету?», – обурюється депутат.

258

У таких діях львівської мерії Тарас Чолій вбачає корупційну складову тож вимагає перевірки справи незаконної легалізації забудови на вулиці Шевченка у правоохоронних органах.

«Вважаю, що в даному випадку є підґрунтя для проведення розслідування правоохоронними органами, є чим зацікавитися новоствореному НАБУ…», – заявив він.

За даними джерела Львівського порталу, квартири одного із будинків уже розпродані. Саме ж будівництво належить двом братам із Донецька…

Фото: Тарас Чолій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *