ОСТАННІ НОВИНИ

Один український військовий підірвався на розтяжці

|

За минулу добу один український військовослужбовець отримав поранення через підрив на вибуховому пристрої, жоден військовий не загинув. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

mapa-22-09

Ситуація в районі проведення АТО зберігає ознаки деескалації. Бойовики здійснювали поодинокі збройні провокації із застосуванням легкої зброї. Вчора українські переговорники досягли нових домовленостей у рамках Трьохсторонньої контактної групи у Мінську.

За повідомленням представників України, протягом наступних 13 днів буде здійснено розведення сил в районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського, щоб унеможливити обстріли зі стрілецької зброї. Також мають виконуватися усі попередні домовленості, зокрема щодо повного і сталого перемир’я і відведення важкого озброєння, включно з артилерією та мінометами.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, у разі дотримання перемир’я з боку бойовиків, що забезпечуються Росією, кількість точок на лінії зіткнення із розведеними силами може бути розширена. За іншими коментарями щодо цих домовленостей – потрібно звертатися до представників України у контактній групі.

Луганський напрямок

Бойовики один раз відкривали вогонь зі стрілецької зброї поблизу Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Майже по всій ділянці зберігався режим припинення вогню. Виключення – Авдіївка. Тут бойовики застосували легке озброєння під час провокацій, що відбулися з другої дня до одиннадцятої ночі. Крім того, у глибоку ніч з 20 на 21 вересня, бойовики випустили 2 міни з мінометів калібром 120 міліметрів поблизу Зайцевого.

У цьому ж районі тимчасово призупиняли роботу контрольного пункту для знешкодження нерозірваної мінометної міни. Станом на сьогодні КПВВ функціонує у звичайному режимі.

Маріупольський напрямок

Незаконні збройні формування порушували перемир’я найчастіше, переважно у темну пору доби. П’ять провокацій відбулися в районі Мар’їнки, ще дві біля Новотроїцького і одна біля Старогнатівки. Бойовики використовували виключно легке озброєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *