ОСТАННІ НОВИНИ

Шкільним вчителям наобіцяли підвищити зарплату

|

Шкільним вчителям пообіцяли підняти заробітну платню мінімум на 500 гривень. Про це йдеться на офіційному сайті Кабміну, передає кореспондент Львівського порталу.

школа

Усі педагогічні працівники, що зараз перебувають між 8 та 12 розрядом, мають піднятися вгору  по тарифній сітці на 2 розряди. Разом із загальним підвищенням зарплати бюджетників, це дозволить збільшити зарплату вчителям на третину. Про це розказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час розмови з освітянами Львівщини на тему «Концепція  Нової української школи: чому та як потрібно змінювати шкільну освіту в Україні» в рамках Форуму видавців у Львові.

«На 2017 рік ми просуваємо вчителя в тарифній сітці. Я вважаю абсолютною несправедливістю, що вчитель вищої  категорії оплачується по 12-му тарифному розряду, а молодий викладач вищої школи, при всій повазі, – по 15-му. Це розрив має бути подолано», – зазначила Лілія Гриневич.

Просування вгору на 2 розряди по тарифній сітці дасть можливість підвищити зарплату педагогічним працівникам від 500 до 800 грн. Додатково відбуватиметься підвищення заробітної плати для всіх бюджетників через підвищення мінімальної заробітної зарплати. Таким чином, з урахуванням всіх факторів, зарплата вчителям в наступному році підвищиться близько на третину.

Детальніше про «Нову українську школу» можна почитати тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *