ОСТАННІ НОВИНИ

Паралімпіада завершилася для України рекордно: 117 медалей і третє місце у рейтингу країн

|

Українська команда зайняла  третє місце на Паралімпіаді у Ріо, здобувши всього 117 медалей. Про це йдеться на офіційному сайті Паралімпіади.

paralimpiada

Так, учора українські плавці здобули три золоті медалі (Єлизавета Мережко, Максим Веракса і Анна Стеценко).

Як повідомляє УНІАН, У жіночому запливі на дистанції 100 метрів вільним стилем (категорія S6) найкращий результат показала Єлизавета Мережко, яка випередила свою співвітчизницю Вікторію Савцову і Еллі Робінсон з Великобританії.

У чоловічому запливі на 50 метрів вільним стилем (категорія S12) перемогу здобув Максим Веракса. На фініші він виявився швидшим за Дмитра Салея (Азербайджан) і свого співвітчизника Іллі Яременко.

А в жіночому запливі на 100 метрів на спині (категорія S13) перемогла Ганна Стеценко. Друге місце на рахунку Еббі Кейн з Великобританії, третє – Каті Дедекінда з Австралії. Також на золото претендувала і українська чоловіча естафетна команда в останньому фіналі плавальної програми змагань – 4х100 комплексним плаванням.

Але, четвірка у складі Юрій Божинський, Денис Дубров, Максим Кріпак і Євген Богодайко фінішувала на 2-му місці, поступившись квартету з Китаю 1,45 секунди. Трійку призерів замкнула команда Бразилії.
Усього Україна здобула 117 медалей, із них 41- золота, 37- срібних і 39- бронзових.

Фото: www.rio2016.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *