ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині поліція «накрила» ділків, що виробляли шенгенські візи

|

На Львівщині поліцейські затримали «банду», що незаконно виготовляла шенгенські візи та закордонні паспорти. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Нацполіції.

1

За словами першого заступника голови Нацполіції Вадима Трояна,  до Департаменту кіберполіції Національної поліції України звернулися представники Посольства Республіки Польща в Україні з приводу надання невстановленими особами послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Ділки використовували підроблені документи.

2

Оперативники провели комплекс оперативно-розшукових заходів та затримали організатора злочинного промислу і трьох його спільників. Встановлено, що шахраї розповсюджували рекламу в соціальній мережі про надання послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Поліцейські встановили адресу офісу з якого здійснювалась протиправна діяльність.

3

«Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили печатки та штампи різних юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, підроблені печатки та штампи банківських установ. Також  комп’ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялись підроблені документи, мобільні телефони, які використовувались для спілкування з клієнтами», – зазначив Вадим Троян.

Він додав, що окрім цього поліцейські виявили  підроблені виписки з банківських рахунків та довідки про розмір заробітної плати, які є обов’язковими документами при подачі у посольство.

Наразі слідчими  проводиться огляд вилучених документів, комп’ютерної техніки. Вирішується питання про призначення комп’ютерно-технічних, почеркознавчих та криміналістичних експертиз.

Слідчі дії тривають.

Фото: Нацполіція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *