ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині збільшили кількість майбутніх об’єднаних громад

|

На Львівщині  буде не 81, а 84 об’єднані територіальні громади. Про це сьогодні, 16 вересня, розповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, передає прес-служба ЛОДА.

громад

Станом на сьогодні на Львівщині сформовано 16 об’єднаних територіальних громад. 15 із них мають прямі бюджетні відносини з Міністерством фінансів. Ще одна, Ходорівська громада, в якій вибори провели у березні, почне працювати з 1 січня 2017 року.

“Зараз, коли вже минуло практично три квартали року, можна говорити, що в результаті фінансової децентралізації і отримання додаткових переваг від об’єднання, зріс обсяг власних доходів місцевих бюджетів ОТГ у 2 рази (на 26 млн грн) порівняно з 2015 роком (з 28 млн грн до 64 млн грн)”, – зауважив Ростислав Замлинський.

Цьогоріч об’єднанні територіальні громади Львівської області з різних джерел фінансування реалізують 155 проектів на загальну суму 75 млн грн. Левову частку цих коштів спрямовано на модернізацію та енергозберігаючі технології галузі освіти, на дороги, водопостачання, каналізування, освітлення та ін.

Говорячи про перспективи децентралізації перший заступник голови ЛОДА, наголосив, що впродовж 2016 року здійснено 30 ініціювань по об’єднанню територіальних громад.

За його словами, перспективним планом об’єднання територіальних громад на Львівщині передбачається створення 85 громад

“Документом передбачено створити 41 міську, 21 селищну та 23 сільських громад”, – зазначив Ростислав Замлинський.

Наразі Львівська облдержадміністрація доопрацювала та передала на розгляд Львівської обласної ради проект Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини. Розгляд документа відбудеться 11 жовтня 2016 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *