ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`ян запрошують на благодійний аукціон, щоб врятувати талановиту мисткиню

|

Львівські митці ініціюють благодійний аукціон,  на якому будуть реалізовані твори видатних митців, що працюють у різних жанрах та матеріалах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

1

Кошти, зібрані від продажу мистецьких творів, підуть на лікування онкологічного захворювання старшого викладача кафедри художнього текстилю ЛНАМ, члена НСХУ  – п. Софії Бурак. Попереду працівницю чекає новий етап тривалого лікування, який потребує 50 000 гривень.

Запрошують долучитися до благодійної акції, яка передбачає проведення виставки творів ( у форматі тихого аукціону) у приміщенні Галереї «Пори року» на вул. Вірменська, 28 в період з 15 по 28 вересня включно (з 10:00 до 16:00, з понеділка по неділю) та Відкритого аукціону за участю мистецького та бізнес середовища міста. У вихідні дні роботу галереї «Пори року» забезпечать волонтерами.

Довідка:

Софія Бурак  −  вихованка Львівської національної академії мистецтв. У мистецьких колах Львова вона знана і має незаперечне визнання як талановита мисткиня, яка своїми творами впливає на формування обличчя сучасного українського художнього текстилю. Навіть нині, будучи у тяжкому стані, Софія  бере участь у виставці міні-текстилю, організованій секцією художнього текстилю ЛНСХУ,  експозиція якої розгорнута в Галереї «ДЗИҐА».  Вона постійна учасниця престижних всеукраїнських творчих проектів, європейських пленерів та симпозіумів. Свого часу одноосібно презентувала українське декоративне мистецтво у Магдебурзі. Лауреат багатьох мистецьких акцій в Україні. Організатор низки персональних виставок.

Від 2006 року викладає на кафедрі художнього текстилю ЛНАМ і користується повагою колег та студентів.  Софія Бурак  надихає студентів на  застосування новаційних текстильних технік та  впровадження комп’ютерних засобів у проектуванні мистецьких творів. Вона є автором навчального посібника та  авторських програм  з комп’ютерної  графіки. Неодноразово організовувала спільні зі студентами мистецькі виставки з новаційного текстилю.

Партнером організації аукціону виступають: Легіон Патріотів «Галичина», кав’ярня «Світ кави», медіа спільнота міста тощо.

Галерея «Пори року» ЛНАМ: м. Львів, вул. Вірменська, 23

тел. +38 (032) 272-15-69

Контактна особа аукціону – Таміла Печенюк, професор кафедри художнього текстилю ЛНАМ 067 112 47 05.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *