ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада засудила дії Польщі у питанні Волинської трагедії

|

Львівська міська рада прийняла заяву про несприйняття ухвалених Сенатом і Сеймом Польщі скандальних постанов щодо Волинської трагедії. Текст заяви під час сесії 15 вересня озвучив Валерій Веремчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Польща

«У питаннях національної гідності важливо було засвідчити позицію львів’ян. Ми вважаємо, що викривлення історичного минулого і його подальша політизація неприпустимі. У цьому не може бути розбіжностей серед львів’ян», – наголосив Веремчук.

Згідно із прийнятою заявою, Львівська міськрада підтримує рішення Верховної Ради про засудження односторонніх дій Сенату та Сейму, що спрямовані на перегляд позитивних результатів українсько-польського діалогу за останні десятиліття.

Львівські депутати розцінюють звернення ВРУ як вимогу скасувати встановлення Сеймом «Національного дня пам’яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян ІІ Речі Посполитої у 1943-1945 роках».

Якщо польська сторона не відреагує на звернення українського Парламенту, депутати Львівської міської ради вимагатимуть повернутися до розгляду цього питання у стінах ВРУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *