ОСТАННІ НОВИНИ

«Галичанка» стартує у Єврокубку

|

Львівська команда готується розпочати боротьбу за Кубок ЄГФ (Європейської гандбольної федерації) сезону 2016/17рр.  В рамках першого кваліфікаційного раунду Єврокубка «Галичанка» приймає польський клуб «Погонь Балтика» зі Щецина. Початок матчів – 17 вересня (субота) о 16:00, 18 вересня (неділя) о 15:00. Вхід на ігри – безкоштовний. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГК «Галичанки».

214

Головний тренер команди Тетяна Штефан розповіла, що «Галичанка» бере участь у Кубку ЄГФ як найсильніша команда українського жіночого гандболу. Дворазові чемпіонки Суперліги (сезони 2014/15 рр., 2015/16 рр.), володарки Кубка та Суперкубка України. «Галичанка» виборола усі можливі трофеї вітчизняного гандболу.

2 вересня 2016 року «Галичанка» розпочала боротьбу у новому сезоні чемпіонату України, де відзначилась двома перемогами над миколаївським «Реалом» і вийшла у лідерки турнірної таблиці.

Всеукраїнської арени «Галичанка» поступово стверджує себе  і на європейській. Взагалі «Галичанка» грає у Єврокубках ще з 1993 років, зокрема, головна наставниця львів’янок Тетяна Штефан брала у них участь. Але власне ті гандболістки, які зараз складають «Галичанку», свій єврокубковий шлях розпочали у сезоні 2013/14 рр. Тоді дійшли до півфіналу Кубка Виклику – третього за значимістю європейського клубного турніру серед жінок. У Кубку Виклику 2014/15рр. «Галичанка» також досягла півфіналу. Вийти у фінал змагань їм завадила саме «Погонь Балтика». Цього ж сезону жереб звів ці дві команди одразу на старті Кубка ЄГФ.

У Кубку ЄГФ, який є рангом вищий від Кубка Виклику, і «Галичанка», і  «Погонь Балтика» дебютували минулого ігрового сезону (2015/16 рр.). Обидві команди зупинилися у третьому раунді Єврокубка. Кому ж з них вдасться подолати стартовий бар’єр Єврокубка цього сезону, вони з’ясують вже у вихідні.

«Погонь Балтика» серйозний суперник, ще й підсилений трьома легіонерками з Бразилії та однією з Білорусі. Але і «Галичанка» підготовлена добре, тим більше на допомогу Тетяні Штефан влітку прийшла Анжела Савченко, яку було призначено другим тренером команди. Тетяна Штефан представила Анжелу Савченко представникам ЗМІ та висловила сподівання на хороший тренерський тандем.

Капітан «Галичанки» Леся Смолінг розповіла про зміни у складі команди. «Галичанку»  покинула Влада Косміна. Натомість прийшла талановита молодь – нещодавні випускниці Львівського училища фізичної культури – Тетяна Поляк, Тетяна Череп, Олександра Жолобович, Наталія Коцаб’юк та Юліанна Братковська. А ще з ужгородських «Карпат» повернулася Олена Косик, яка раніше грала за «Галичанку». «Команда у нас дуже хороша і ми налаштовані дати гідний бій суперницям», – підсумувала Леся Смолінг.

Наостанок прес-конференції президент ГК «Галичанка» та Федерації гандболу Львівської області Роман Федишин у своєму виступі представив нову форму команди, в якій дівчата зіграють на Єврокубку.

Після прес-конференції гандболістки та тренери «Галичанки» здійснили покладання квітів до пам’ятника Героя України, генерал-майора Національної гвардії України Сергія Кульчицького, який трагічно загинув під Слов’янськом Донецької обл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *