ОСТАННІ НОВИНИ

У Зайцевому загинув український воїн

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 1 – отримав поранення. Це сталося у Зайцевому внаслідок ворожого обстрілу зі 152-мм гармат «Гіацинт-Б». Про це Львівському порталу повідомили в інфрмаційно-аналітичному центрі РНБО.

mapa-14-09

Донецький напрямок

Перш за все, загострення стосується цього напрямку. Як і влітку, окупанти знову застосовували важке озброєння – міномети та ствольну артилерію різних калібрів. Лік випущеним боєприпасам іде на десятки.

Активні бойові дії розгорнулися по всьому фронту. Практично на всіх рубежах окупанти застосовували важке озброєння.

У першій половині дня (з початку доби і приблизно до 14 години) найбільш складна обстановка склалася у Луганському, де противник здійснив 2 дуже потужних мінометних обстріли, випустивши за 2 години більше 200 мін, а також в авдіївській промзоні – практично безперервний обстріли тривалістю 5 годин.

Ситуація різко погіршилася після 18 години. По всьому фронту почалася масована стрільба з ворожого важкого озброєння. Зокрема, у Луганському, як і вранці, «працювали» міномети, у Зайцевому – гармати «Гіацинт-Б» (випущено близько 100 снарядів) і міномети, в Авдіївці – міномети і 122-мм гармати, на позиції «Шахта Бутовка» і Пісках – міномети. Інтенсивність ведення вогню зрівнялася з найбільш запеклими днями літа 2015 та 2016 років. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів, зокрема 19 – з важкого озброєння.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 5 обстрілів в Попаснянському районі. Вони сталися у другій половині дня. Противник застосовував легке озброєння та БМП. На інших ділянках фронту було абсолютно спокійно.

Маріупольський напрямок

Найбільша кількість ворожих обстрілів сталася у Мар’їнці, де окупанти кілька разів використовували снайперів. Також противник двічі застосував міномети на півдні – у Бердянському та Лебединському.

Вогонь вівся з окупованої Саханки. У Широкиному обстановка була спокійніша, ніж у минулі дні: знову сталося кілька обстрілів з боку противника, проте важке озброєння не застосовувалося.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 2 мінометних і 3 снайперських.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 3 польоти ворожих БПЛА: 2 – на Донецькому напрямку (1 був запущений з російської території), 1 – на Маріупольському напрямку.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *