ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартувала наймасштабніша книжкова подія року

|

У Львові відбулося відкриття 23 Міжнародного книжкового Форуму видавців, який готує для відвідувачів безліч сюрпризів. Про це сьогодні на брифінгу повідомили організатори повідомляє кореспондент Львівського порталу.

1

Президент Форуму видавців Олександра Коваль, розповіла, що це й книжковий форум масштабніший за минулорічні, а також додала, що цьогоріч він готує багато сюрпризів для своїх відвідувачів.

«Форум видавців у Львові відбувається вже в 23 раз. На ньому відбудеться безліч заходів, зустрічей та літературних  фестивалів. Цього року на книжкову ярмарку зареєструвалося 996 учасника, а також приїдуть делегації з 27 країн світу. А також ми чекаємо велику кількість відвідувачів, понад 50 000 тисяч», – сказала вона.

Також на відкриття Форуму видавців завітав голова Львівської ОДА Олег Синюка, який зазначив, що Форум видавців для Львова став хорошим брендом.

«Сьогодні вже можна посперечатися про те, чи є щось більш брендове для Львова ніж Форум видавців. Дуже приємно, що ці декілька днів стануть місцем для інтелектуальної дискусії, для зібрання  людей, які заявили про себе і людей, які хочуть подарувати собі добру дорогу в інтелекті. Я хочу привітати всіх тих, хто буде презентувати свої твори. І дуже приємно, що саме бренд Форуму видавців став магнітом притягненням для Львівщини людей, які хочуть закарбувати свій інтелект. Я впевнений, що цей інтелект, який закарбований у ці декілька днів на Львівщині, вибухне новими творами, новими словами і дасть добру дорогу на Львівщині», – сказав він.

За словами президента української асоціації видавців України Олександра Афоніна,  цей Форум видавців дасть змогу розвиватися друкованому слову в Україні та вважає, що допомогти підняти країну сьогодні може книга.

«Я щиро радий бути на присутнім на 23 Форумі видавців. Хочу сказати, що сьогодні в Україні великий дефіцит друкованого слова, бо сьогодні немає нормального обсягу бібліотек, книжок. 90 % книжок в бібліотеках з Донецького регіону, це книги радянського періоду. Я очікую, що коли до Львова приїдуть високопосадовці, то вони зрозуміють, що підняти країну без знань неможливо. Я дуже сподіваюся, що прийде просвітлення і допоможе цьому просвітленню Форумі видавців, бо без книги не буде держави. Майбутнє держави в українській книзі», – зазначив Олександр Афонін.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *