ОСТАННІ НОВИНИ

Колективи з Жидачева подарували військовим свято

|

Мистецькі колективи Жидачівського району та Народного дому села Мар’янці Яворівського району завітали до військовослужбовців 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ.

775

У військових містечках «Базове» та на «15-й ділянці» виступили гості з Жидачівщини, а у «Верблянах» побували митці села Мар’янці.

776

Свої виступи актори розпочали з привітання з Днем танкістів, адже чимало присутніх мають безпосереднє відношення до цієї важливої військової професії.

Як сказав у вступному слові начальник відділу культури Жидачівського району Зіновій Тимофтевич, сьогодні митці відчувають потребу підтримати військовослужбовців морально й духовно, і, потрібно зауважити, їм це вдалося.
Пісні у виконанні інструментуально – вокального   гурту «Галичани» під орудою Василя Кузишина «За Україну, за її волю», «Я українець», «Одна єдина» та пісні виконані солістом Володимиром Сушко «Дякую тобі моя свята земля», «Зроби сопілку із верби» налаштовували слухачів на урочистий, піднесений лад.

777

Концерт був дуже різноплановим. Тут було місце і ліричній пісні, і веселій усмішці, й запальному танку. Так, нікого не залишив байдужим виступ інструментального ансамблю народної музики «Візерунки» народного дому міста Ходорів під керівництвом Тараса Качура. Мелодії у їх виконанні, а це «Чардаш», і «Угорський танець» Брамса, і в’язанка українських народних мелодій та багато інших вражали глядачів професійністю виконання та віртуозним володінням інструментами.

Розвеселив усіх виступ зовсім іще юного артиста Владислава Посацького з віршованими гуморесками, які викликали щирий сміх та гучні оплески глядачів.

778

Довершеністю виконання хореографічних номерів визначалися виступи народного ансамблю танцю «Молодість» під орудою художнього керівника Лідії Патош, особливо, потрібно відзначити, пісенно-танцювальну композицію «Рідна земля».

Любителів вокального жанру порадували своєю творчістю жіночий квартет «Лілея» під орудою Наталі Павловської з Жидачева та молодіжний чоловічий ансамбль села Володимирці, художнім керівником якого є Микола Вітковський. Пісні у виконанні цих колективів принесли глядачам не одну хвилину насолоди улюбленою музикою.

Традиційним на закінченні концерту було спільне виконання артистами і глядачами улюблених пісень та загальне фотографування на згадку про цей вересневий теплий, святковий день, що його подарували друзі друзям.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *