ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати питали мера Львова, де обіцяний електронний квиток

|

Під час сьогоднішньої сесії ЛМР депутати вимагали якнайшвидшого усунення корупційної складової у громадському транспорті міста та впровадження електронного квитка у громадському транспорті, передає кореспондент Львівського порталу.

782

За словами депутата Івана Гринди, впровадження електронної системи проїзду значно спростить роботу та навантаження на водіїв, визначить реальний пасажирський потік та виведе з тіні неконтрольований обіг готівки.

«Хочу нагадати, що вперше впровадження електронного квитка планувалось ще до початку Євро 2012 року, але, через незрозумілі події, й до сьогодні цей проект залишається нереалізованим. Звертається до міського голови. Дуже прикро, що таке місто як Львів, що є локомотивом євроінтеграційних процесів в Україні, не може вирішити елементарне, за мірками європейської господарки, питання», – заявив І. Гринда.

За його словами досі залишається невідомим етап впровадження електронного квитка, залучення європейських та місцевих експертів, громадських активістів, проведення конкурсу на визначення переможця та тарифну політику, що буде запропонована громаді. Останній пункт найбільше хвилює містян, адже панує думка, що з впровадженням електронного квитка значно виросте ціна проїзду.

Також депутати вважають, що місто здатне власними силами профінансувати впровадження електронного квитка, а не позичати вчергове гроші у Європи. Бо єдина інформація, що сьогодні надається виконавчою владою щодо впровадження цього проекту, – підписання угоди про намір кредитного фінансування проекту на 10 млн. євро.

Іван Гринда вимагає надати вичерпну інформацію про впровадження електронного квитка та донести її до громади міста, а також повідомити про остаточні дати початку роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *