ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська громадськість хоче позбавляти мандата депутатів, що працюють в інтересах Росії

|

У Львові обговорили можливі способи зупинки російської інформаційної пропаганди в Україні та опублікували звернення громадських організації до керівництва країни з приводу, інформаційної війни Росії в Україні, передає кореспондент Львівського порталу.

765

Громадські діячі закликають владу внести зміни до Закону «Про статус народного депутата», які б дозволили позбавляти мандатів депутатів, що були викриті у співпраці з російськими спецслужбами або ж працювали в інтересах російської інформаційної пропаганди.

«Сьогодні ми маємо надзвичайно важливу тему, яка трохи недооцінена в нашому суспільстві – це інформаційна агресія Росії проти України. Наш ворог Росія дуже успішно використовує інформаційну пропаганду в гібридній війні, а Україна на жаль не допрацьовує в тому напрямку, щоб винайти програму дій, які б нейтралізували ворожу пропаганду. Ми провели декілька форумів щодо цього питання. На першому форумі ми мали плани ФСБ по розвалу України зсередини, ми цей план вивчили та проаналізували, а на другому форумі ми виробили систему протидій, але на жаль це не дало бажаного ефекту. Вчора був проведений черговий форум, на якому ми підготували лист, де звертаємося до президента України, прем`єр – міністра, Верховної Ради вжити радикальних заходів, щоб зупинити цю радіацію, яка може знищити нашу країну», – зазначає голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимир Парубій.

Також Володимир Парубій згадав про скандальні події з телеканалом «Інтер» та про народних депутатів Дмитра Добродомова, Сергія Капліна та інших, яких підозрюють у зв`язках з московською пропагандисткою Столяровою, яку свого часу видворили з України.

«Якщо згадувати події з «Інтером», які відбулись нещодавно, де було виявлене ціле «кубло»,  працівників російських спецслужб, то можна сказати, що на цьому телеканалі вже декілька років велася антиукраїнська пропаганда. Найбільше здивувало, що жоден телеканал на це ніяк не зреагував. Зараз телеканали практично усі в руках олігархів, а наші олігархи всі проросійські. Якщо наша влада не може протидіяти інформаційній війні та російським пропагандистам, то громадськість повинна чинити на це тиск», – зазначив В. Парубій.

За словами, голови об’єднання ветеранів Степана Трохимчука, український інформаційний простір на 90% засмічений антиукраїнською пропагандою, брехнею. Як він зазначає, громадські організації стараються  зробити все, щоб вплинути на інформаційну систему, показати, яка насправді війна ведеться проти нашої держави.

760 761 762

Натисніть для збільшення…

Відео: PressClub Lviv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *