ОСТАННІ НОВИНИ

Обласну раду оточили одразу чотири пікети

|

Під обласною радою у Львові відбуваються одразу чотири  пікети. Під стіни ради прийшли працівники Львівського обласного перинатального центру, працівники екстреної медицини області і мешканці села Давидів. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

лода3

Як розповіли працівники перинатального центру, його закрили на реконструкцію ще у 2013 році. З того часу він простоює.

«Після Майдану почалися проблеми з фінансуванням і призупинилася реконструкція та ремонт нашого центру. Так триває вже три роки. Щоразу нам щось обіцяють і підкидають…Так, минулого року у вересні дали 45 мільйонів, а цього року з держбюджету не виділили ні копійки. Наразі там ведуться дуже мляві роботи, оскільки нема грошей»,- розповів медик Олег Гайдук.

Люди тримають в руках плакати «Знищено пологовий стаціонар Львівщини», «Можновладці! Відновіть перинатальний центр», «Життя недоношених дітей під загрозою. Перинатальний центр розвалений».

Медики екстреної медицини скаржаться на низький рівень заробітної плати, зокрема,  лікар Степан Железняк зазначив, що їм зняли 30% окладу, а це майже 1000 гривень.

«У нас оклади невеликі, 2300 грн., і від нього формується зарплата. Нам зняли 30%, мовляв, нині немає грошей. Окрім цього маємо дуже жахливий технічний стан машин – усе відірване. У якому стані вони можуть бути, якщо працюють на лінії 13 років і день і ніч?», – обурюється медик.

Представники села Давидів прийшли під стіни Львівської обласної ради через непорозуміння із Перспективним планом об’єднаних територіальних громад.

«Давидівська територіальна громада вже відбулася, є документи у ЦВК та Мінекономіки. ОДА у цьому плані нам не заважала. Але зараз інша ситуація: намагаються затвердити Перспективний план під назвою Звенигородська територіальна громада, включивши туди Давидівську з усіма селами», – зазначив сільський голова села Чижки Ігор Кухарський.

Також під обласною раду прийшли бійці-добровольці АТО, які вимагають визнання своїх статусів.

Загалом на пікетах зібралося більше сотні людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *