ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді вмили руки від сміттєвого колапсу в Львові 

Соломія Григор'єва, Львівський портал

|

Львівська міська рада перевела стрілки і звалила провину через невивезені гори сміття у певних районах Львова на сміттєперевізників. Так ситуацію із сміттям у місті нині під час брифінгу прокоментувала заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

1

 

Як повідомляв Львівський портал, мешканці Львова обурені горами сміття, яке скупчується біля смітників через те, що його не вивозять. Так, вчора жителі одного з будинків на вулиці Володимира Великого у знак протесту зробили барикади із сміття. 

Усю провину із сміттєвим колапсом міська рада звалила на двох перевізників.

«Станом на сьогодні у місті працює 5 перевізників. Із них 2 – не в повній мірі справляються з вивозом сміття,  із рештою проблем нема», – пояснила Ірина Маруняк.

Найбільш проблемними, за її словами, є Франківський, Шевченківський та Сихівський райони. Також вона розповіла, що в осінній період часу збільшилася кількість сміття.

Назвати фірми, які не справляються з вивезенням львівського сміття, Ірина Маруняк відмовилася.

Водночас вона пояснила причини сміттєвого колапсу: «Кожен перевізник, як приватна структура, має певні домовленості з регіонами, містами щодо вивезення сміття на їхні сміттєзвалища. І це питання перевізників, куди вони вивозять сміття. У одних ці домовленості дотримуються, в інших – є проблеми з цим через те, що блокуються сміттєзвалища».

Окрім цього, Ірина Маруняк зауважила, що нині у міськраді мають бути перемовини з проблемними сміттєперевізниками. І додала, що вони спробують вирішити цю проблему до кінця дня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *