ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти провели військово-спортивні змагання

|

У Національній академії сухопутних військ відбулося спортивне свято, присвячене Дню фізичної культури та спорту. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

701

703

На захід було запрошено і чимало поважних гостей — видатних спортсменів, серед яких всесвітньо відомі постаті, які в різні роки працювали і вчились в Академії, зокрема випускник 2002 року, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий рекордсмен та чемпіон світу з гирьового спорту Володимир Андрейчук. Також у святі взяли участь майстер спорту з військового п’ятиборства та триборства, багаторазовий чемпіон України полковник Олександр Бобрицький і майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з луку, чемпіон світу 2014 року, бронзовий призера перших Європейських ігор 2015 року, чемпіон Європи в особистому і командному заліку 2016 року, учасниця Олімпійських ігор Вероніка Марченко.

704

705

Відкрив захід начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він наголосив на виключній ролі фізичної підготовки для сучасного офіцера як запоруки стійкості, витривалості, здатності рішуче діяти у бою та з гордістю констатував, що саме такі якості демонструють випускники Академії — учасники антитерористичної операції.

706

707

За результатами проведення Спартакіади серед постійного складу Кубком та грамотою за ІІІ місце було нагороджено команду факультету бойового застосування військ, другими стали офіцери загально-академічних кафедр, а переможцями — команда факультету ракетних військ і артилерії.

708

Також у присутності всього особового складу курсантам Павлу Кусеню та Назару Грессу було вручено посвідчення кандидатів у майстри спорту.

709

Перед початком змагань свою майстерність продемонстрували члени збірної команди Академії з рукопашного бою, серед учасників якої чимало юнаків, котрі уже мають бойовий досвід, здобутий в зоні проведення АТО.

710

Впродовж кількох годин курсанти та офіцери навчального закладу мали змогу позмагатися з перетягування канату, у підйомі гир вагою 24 кг, жимі штанги лежачи, подоланні смуги перешкод з ящиком, з міні-футболу, волейболу, бадмінтоні, бігу з перешкодами та декількох естафетах. Організатори свята потурбувалися й про те, щоб переважна більшість змагань мала військово-прикладний характер, адже майбутні офіцери виконували їх зі зброєю та у спорядженні.

711

Отже, перше місце у змаганнях з міні-футболу серед офіцерських підрозділів посіла команда управління навчального закладу, другими стали представники загальновійськового факультету, трійку призерів замкнули офіцери факультету бойового застосування військ. У змаганнях ж з бадмінтону кращими стали представники Військового коледжу сержантського складу, другими — офіцери факультету бойового застосування військ, а третє місце залишилося за управлінням.

712

За підсумками змагань серед курсантських підрозділів у військово-спортивній естафеті першими стали курсанти-артилеристи, у бігу 5×400 метрів перемогу вибороли майбутні офіцери-піхотинці, дистанцію у 400 метрів з шиною, ящиком та колодою першими подолали «боги війни», а кращими в кросфіті були курсанти-інженери. Крім того, рівними у штовханні гир по довгому циклу не було представникам факультету ракетних військ і артилерії, вони ж вибороли першість й у жимі штанги лежачи.

713

Загалом, у командному заліку третіми стали майбутні інженери, друге місце посіли піхотинці, а перемогу святкували курсанти-артилеристи.

714

715

716

Всіх призерів було нагороджено грамотами, а переможці у командних видах отримали також і солодкі призи від керівництва навчального закладу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *