ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Дніпра бунтують проти львівського сміття

|

Сьогодні, 12 вересня, жителі Діївка (мікрорайон Дніпра)  перекрили криворізьку трасу в знак протесту проти львівського сміття. Про це повідомляє Zabeba.li.

1

Як пише видання, на думку місцевих жителів, через чужі відходи територія комунальної звалища – полігону ТПВ КП «Еко Дніпро» збільшилася за останні кілька місяців майже вдвічі і жити поряд з нею стало нестерпно.

2

За інформацією еколога Тетяни Лампік, з ранку жителі Діївки вийшли на акцію протесту. Чоловіки і жінки ходять по пішохідному переходу і не дають транспорту проїхати.

3

Водночас видання наголошує, що вкінці серпня екоактивісти зафіксували біля Дієвського звалища колони сміттєвозів з номерами Львівської, Івано-Франківської та Запорізької областей.

Як повідомив «Новинам Дніпра» заступник міського голови Михайло Лисенко, львівські відходи везуть в Дніпро згідно із договором, і за чуже сміття міський бюджет отримує кошти. Але скільки грошей за це отримують  і скільки сміття приймають – не відповів.

Отож, видання скерувало офіційний запит до комунального підприємства, на балансі якої знаходиться звалище в Дієвці. Але там послалися на конфіденційність такої інформації і підкреслили, що розголошення матиме вкрай негативні наслідки для КП «Еко Дніпро» і для міської ради. «Договори на надання послуг з розміщення та захоронення твердих побутових відходів, укладені між КП« Еко Дніпро» і львівськими підприємствами, а також документи, які свідчать про проходження коштів за ці послуги, кожна сторона повинна зберігати як конфіденційну інформацію. Розголошення матиме вкрай негативні наслідки для КП «Еко Дніпро» і для органу місцевого самоврядування », – йдеться у відповіді КП «Еко Дніпро».

Як зазначається далі, в Чернівцях людям чесно зізналися в тому, що до кінця року місто буде приймати львівські відходи. Там, згідно з договором, зі Львова візьмуть 830 тонн сміття. За словами міського голови Чернівців Олексія Каспрука, львів’яни будуть оплачувати утилізацію свого сміття. «Вже отримано 105 тис. грн передоплати», – цитує міського голову місцеве видання. Також Каспрук зазначив, що сміття зі Львова беруть і інші українські міста.

За словами директора КП «Еко Дніпро» Едуарда Мешковського, кожен день на дієвське звалище привозять близько 400-500 тонн сміття, рівно стільки ж, скільки завозить і Дніпро. З липня полігон прийняв вже 9 тисяч тонн львівських побутових відходів.

«З огляду на біду, яка сталася, коли зловмисники підпалили полігон ТПВ в Грибовичах, сьогодні ми змушені вивозити сміття зі Львова на інші полігони в межах Львівської області та України загалом. Ми вдячні за солідарність тих міст і громад, які нас розуміють і підтримують. Розумію, що на міста чиниться тиск, щоб вони не працювали зі Львовом. Якщо буде готовність Вашого міста допомогти Львову – будемо вдячні. Всі ці витрати будуть компенсовані… », – прокоментував ситуацію міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомляв Львівський портал, львівське сміття тепер возять у Дніпро.

Фото: Zabeba.li

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *