ОСТАННІ НОВИНИ

Філарет благословив Національну академію сухопутних військ

|

Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відвідав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

668

669

На стройовому плацу Академії високого гостя разом із начальником Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком зустріли голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та військовий прокурор Західного регіону України полковник юстиції Олег Сенюк.

670

671

На початку свого перебування у вищому військовому навчальному закладі Патріарх поклав квіти на Алеї Слави випускників Академії, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні АТО.

672

673

Більш детально ознайомитися із системою підготовки майбутніх офіцерів Збройних Сил України Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет мав змогу, побувавши на навчальних заняттях на центрі імітаційного моделювання та поспілкувавшись із курсантами.

674

Згодом, у музеї Академії Святійший Філарет оглянув експозицію, присвячену участі випускників та військовослужбовців Академії у виконанні бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції на сході нашої держави. Він також поспілкувався із дружиною загиблого випускника навчального закладу, лицаря ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня капітана Кирила Андреєнка, Оленою.

675

На згадку про перебування у Національній академії сухопутних військ Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зробив запис у книзі відгуків почесних гостей музею, де, зокрема, написав: «Закликаю Боже благословення на Національну академію сухопутних військ — вірних захисників нашої державної незалежності».

676

Завершилося перебування Святійшого Патріарха Філарета у Національній академії зустріччю з керівним складом та курсантами Академії.

677

678

«Без армії незалежності держави не може існувати — це аксіома. Сьогодні народилося нове військо — боєздатне, непереможне! З великою повагою український народ ставиться до військових, надихаючи їх на бойові звитяги», – звернувся до присутніх Філарет.

679

Наприкінці зустрічі почесний гість нагородив орденом Святого Юрія Переможця начальника Академії генерал-лейтенанта Павла Ткачука. Також низку кращих військовослужбовців навчального закладу було відзначено церковними нагородами.

680

У свою чергу, на згадку про відвідування навчального закладу генерал-лейтенант Павло Ткачук подарував високому гостю пам’ятні сувеніри та книгу пам’яті загиблих випускників Академії.

Також, під час спілкування із представниками мас-медіа, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зазначив, що це вже не перший його візит до навчального закладу і йому приємно, що Академія об’єднує всю Україну.

681

«Я сьогодні бачив великі зміни. Академія нині випустила і випускає Героїв — воїнів, які не шкодують свого життя за Україну, за Український народ, і це має велике значення. Крім того, ми бачимо, що хоча Академія знаходиться на заході нашої країни, вона об’єднує всю Україну, адже вчаться представники усіх її регіонів», – сказав Філарет.

Як відомо, візит відбувся на запрошення Високопреосвященного митрополита Львівського і Сокальського Димитрія та керівництва навчального закладу.

682

Фото: Євгеній Кравс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *