ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман анонсував голосування а-ля «ширкою» задля безпеки і оборони

|

У вересні Уряд внесе проект закону про держбюджет на 2017 рік до Парламенту. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Гройсман censor.net.ua

За даними відомства, у вересні Уряд внесе проект закону про держбюджет на 2017 рік до Парламенту. Кабінет Міністрів розраховує, що спільно з Парламентом вдасться «схвалити реальний, чесний бюджет, який відповідатиме реальному стану економіки, міститиме інвестиційну складову для зростання». Про це повідомив Прем’єр- міністр України Володимир Гройсман під час «Години запитань до Уряду» у п’ятницю, 9 вересня.

Володимир Гройсман розповів про основні пріоритети, які містяться в проекті держбюджету.

«Беззаперечно, перший пріоритет це – безпека і оборона», – зазначив глава Уряду. Також наступного року планується масштабне будівництво доріг зі зміною системи фінансування. Ще один пріоритет – збереження пропозиції по децентралізації, позитивні зміни, які є на сьогодні в цьому питанні, потрібно розвивати і зміцнювати.

Окреме питання – підтримка енергоефективності, це «безпека, енергонезалежність нашої країни».

«Ми плануємо достатньо серйозні ресурси залучити, в тому числі міжнародні, до фонду, який може бути створений саме через прийняття закону про Фонд енергоефективності», – акцентував Прем’єр-міністр України.

Отримає підтримку і сільськогосподарське виробництво. Йдеться про невеликі фермерські господарства. Розмір такої підтримки буде дорівнювати приблизно 5 млрд. грн., або 1% від валової виробленої аграрної продукції. Прем’єр-міністр наголосив на необхідності створювати додану вартість саме в Україні, а цей ресурс можна буде направити, в тому числі, й на підтримку вітчизняного сільгоспмашинобудування, підтримку «виробництва українського трактора, причіпного обладнання», всього того, що використовується для роботи на землі.

Особлива увага приділятиметься українській освіті. «Ми маємо якісно навчати дітей у садочках, школах, професійно-технічних закладах і вищих закладах освіти. Ми маємо створити якісне  державне замовлення, яке буде повністю відповідати підготовці кадрів у наших закладах освіти і потребі ринку праці, цього сьогодні немає», – зазначив Володимир Гройсман, повідомивши, що на розгляд народних депутатів також буде винесена пропозиція про підвищення заробітної плати для вчителів.

Уряд обіцяє приділяти увагу в наступному році інфраструктурним проектам, наповнюючи фонд регіонального розвитку для виконання відповідних програм спільно з місцевими бюджетами.

Прем’єр-міністр розповів і про розробку ефективної моделі реформування оплати праці: «Я вважаю, що оплата праці українців недооцінена. Нам є тут над чим попрацювати для того, щоб запропонувати ефективну модель. Я хочу запевнити вас, як тільки ми завершимо цю роботу, тільки ми будемо бачити, що всі підходи відповідають реальному економічному стану, ми презентуємо це українському Парламенту і будемо просити вашої підтримки, тому що без змін законодавства нам теж це зробити буде неможливо».

Водночас Глава Уряду нагадав, що з 1 грудня 2016 року на 10 відсотків буде піднято всі соціальні стандарти – зростуть мінімальна зарплата та пенсія.

«Ми вважаємо, що 2017 рік буде роком зростання.  Адже нам з вами конче важливо спільно, я не хочу тут розділяти коаліція чи опозиція, ми маємо спільно напрацювати план дій для розвитку України. Тому що Україна і українці – це понад усе», – наголосив Володимир Гройсман. Він закликав  «всі політичні чвари залишити на узбіччі до того часу, поки люди будуть отримувати нормальну заробітну плату, пенсію, а економіка буде настільки стабільною, що зможе фінансувати сильне міцне українське військо, а Україна відбудеться як європейська демократична держава».

«У нас є амбітний і масштабний план, і ми тут будемо розраховувати на підтримку саме народних депутатів України. Без вас, без змін в законі, без підтримки бюджету це буде зробити надзвичайно важко», – закликав народних депутатів України Володимир Гройсман.

Як відомо, президент анонсував голосування а-ля «ширкою».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *