ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра в Кабміні презентують інтерактивну карту сміттєзвалищ

|

Міністр екології та природних ресурсів України презентує інтерактивну карту сміттєзвалищ. Про це повідомляє прес-службі Міністерства, передає Львівський портал.

Жидачівське сміттєзвалище

Завтра, 8 вересня, в Кабінету Міністрів України Міністр екології та природних ресурсів України Остапа Семерака запустить сервіс ecomapa.gov.ua, на якому буде інтерактивна карта  сміттєзвалищ України.

Водночас,  як повідомляє прес-служба Кабміну, вже зараз можна говорити, що зібрані дані показують менше 20% від реальної ситуації.

«Космічні геознімки з місць звалищ сміття, які ми використовували для порівняння інформації наданої областями, зокрема, Харківської і Київської областей, показали, що облдержадміністрації не володіють повною картиною сміттєзвалищ. Немає жодної області, яка б надала всю повну картину їх геолокації. Органи місцевого самоврядування, незважаючи на те, що це їх зона відповідальності, не зацікавлені у відображенні об’єктивної картини стану сміттєзвалищ та не готові визнати масштаби проблеми. Ми не побачили за ці два  місяці їх бажання боротися з нею», – сказав Остап Семерак.

За словами Остапа Семерака, завдяки запуску в роботу Інтерактивної карти, Мінприроди

зможе оперативно реагувати на звернення громадян. Також Мінприроди розробило мобільні додатки для всіх типів пристроїв, за допомогою яких громадяни зможуть миттєво повідомляти про сміттєзвалища.

Станом на сьогодні проведений облік місць видалення відходів та стихійних сміттєзвалищ показав, що в Україні понад 30 тисяч сміттєзвалищ.

Нагадаємо, раніше Львівський портал повідомляв, що Міністерство екології створить інтерактивну карту, на якій буде вестись реєстр всіх сміттєзвалищ країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *