ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівські митниці затримали комп’ютерного контрабандиста

|

Через сховище в автомобілі громадянин позбувся ноутбуків та транспортного засобу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

1

В зону митного контролю пункту пропуску «Краковець – Корчова» смугою руху «зелений коридор» на в’їзд в Україну прибув транспортний засіб Renault Master під керуванням громадянина України разом з пасажирами.

Під час митного контролю автомобіля  в працівників митниці виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. На підставі цього транспортний засіб було скеровано у бокс поглибленого огляду.

Там, в його салоні, в порожнинах підлоги виявлено приховані від митного контролю чотири нові ноутбуки Lenovo Ideapad. Доступ до прихованого товару став можливий після застосування технічних засобів.

В своїх поясненнях громадянин  зізнався, що приховав їх  в порожнинах підлоги та визнав своєю власністю. Також він надав документи згідно з якими їх загальна вартість – 89 658,60 грн.

Так, громадянин  вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовленого сховища, що утруднює виявлення товарів.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, за ознаками  передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

Товар та автомобіль вилучено. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *