ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартували міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь-2016»

|

У Львові урочисто відкрили міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь-2016». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

Так, 6 вересня 2016 року на стадіоні навчально-спортивної бази Львівської обласної організації ФСТ «Динамо» урочисто  відкрито 53-і Міжнародні  змагання зі стрільби з лука «Золота осінь», які цьогоріч приурочені 85-річчю від дня створення Всесвітньої федерації стрільби з лука, що була заснована у місті Львові та відзначенню Дня фізичної культури та спорту.

2

Святкового настрою додали юні грації відділення художньої гімнастики КДЮСШ «Здоров’я» та показове дефіле багаторазових переможців та призерів всеукраїнських та міжнародних конкурсів серед військових оркестрів – військового оркестру Львівської академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного.

3

Цей турнір є одним з найдавніших спортивних змагань, який з 1964 року проводиться саме у Львові і є одним із найпрестижніших турнірів Європи та України зі стрільби  з лука й відноситься до основних рейтингових змагань лучного сезону України 2016 року й включений до міжнародного календаря Всесвітньої федерації стрільби з лука (WA).

4

Для участі у змаганнях прибуло понад 200 лучників, що представляють команди: Азербайджану та збірні 10 областей України та м. Києва.

5

Змагання у Львові триватимуть до 10 вересня, а фінальний етап відбудеться в День фізичної культури і спорту в центральній частині міста.

Загалом Львів для стрільби з лука є історичним містом, саме тут у 1931 році було створено Міжнародну федерацію стрільби з лука (FITA). Саме у Львові відбувся і перший чемпіонат світу, саме у Львові народилася, мешкає, вчиться, працює найбільша кількість лучників України, чиї імена назавжди залишилися в історії цього виду спорту, як чемпіонів та рекордсменів світу та Європи ще з часів, коли стрільба з лука робила перші кроки на світовій арені.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *