ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині впіймали двох нелегалів, які прямували до Польщі

|

Прикордонники затримали на Львівщині двох громадян, які намагались незаконно порушити державний кордон та пішки дістатись Польщі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

1

В першому випадку дільничний інспектор прикордонної служби відділу «Сянки» разом з місцевими мешканцями в селі Нижня Яблунька, що у Турківському районі на Львівщині, затримали громадянина Азербайжану, який електропотягом прибув до прикордонного пункту та вишукував зручний шлях аби дістатися Польщі. Чоловік 1993 року народження місяць тому легально прибув до України, при собі мав паспорт, однак під час розбору засвідчив наміри нелегально дістатися західної Європи. Рішенням суду чоловіка притягнено до адміністративної відповідальності за «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», та призначено покарання у вигляді штрафу на суму 3400 гривень.

В другому випадку військовослужбовці строковики, які несли службу в прикордонному наряді на ділянці відділу «Шегині», затримали українця під час подолання ним загороджувального паркану, близько 10 метрів від кордону. Затриманим виявився 25-річний мешканець Запорізької області, без жодних документів. Чоловік також мав на меті незаконно потрапити до Польщі у пошуках нелегального заробітку. Наразі громадянина затримано в адміністративному порядку для складання документів адміністративної справи про спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Крім того, протягом вихідних днів у пунктах пропуску через державний кордон «Шегині» та «Краковець» прикордонники попередили спроби прихованого перевезення через кордон пневматичного пістолета та пістолета для відстрілу гумових куль. В обох випадках спецзасоби не декларувались та перевозились без відповідних дозвільних документів, тому були вилучені працівниками Нацполіції України.

Фото: прикордонники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *