ОСТАННІ НОВИНИ

«Завдяки їхній самопожертві ми живемо та дихаємо»: Порошенко вручив ордени матерям загиблих героїв АТО

|

Президент України вручив ордени «Золота Зірка» Героя України матерям двох загиблих Героїв АТО – солдата Ігоря Брановицького та капітана Сергія Колодія. Урочиста церемонія нагородження відбулася в Маріїнському палаці. Про це йдеться на сайті Президента, передає Львівський портал.

1

«Українські воїни є прикладом волелюбного, жертовного та нескореного українського духу, що дістався нам у спадок від поколінь героїчного українського лицарства. Завдяки їхній самопожертві, і ми про це маємо завжди пам’ятати, ми живемо та дихаємо, ми реформуємо нашу країну. І ніколи не дамо Україні повернутися в імперське ярмо», – наголосив Глава держави та розповів історії героїчних вчинків солдата Брановицького та капітана Колодія.

Солдат Брановицький під час оборони Донецького аеропорту, перебуваючи в оточенні, особистим прикладом мобілізував особовий склад на виконання завдання, незважаючи на складність обстановки та численні втрати. В ніч з 20 на 21 січня 2015 року солдат Брановицький прикрив відхід бійців батальйону з вщент зруйнованої будівлі Нового терміналу та, намагаючись врятувати поранених, які там залишалися, потрапив у полон.

2

«Завдяки героїзмові Ігоря, десятки українських поранених воїнів вдалося врятувати. Під час допитів, у порушення усіх міжнародних конвенцій за особисту незламність та непокору терористам, Ігор був особисто застрелений одним з нелюдів-бандитів з позивним «Моторолла», – сказав Президент.

«Не буде прощення. I цей нелюд буде притягнутий до відповідальності. Він відповість за смерть українського Героя», – наголосив Петро Порошенко.

Капітан Колодій Сергій Володимирович був справжнім військовим професіоналом, одним з тих, хто обороняв Донецький аеропорт. 28 серпня 2014 року на бойовій машині піхоти вступив у нерівний бій з російськими танками. «Ціною власного життя він врятував життя 20 військовослужбовцям, забезпечивши їм можливість відійти з оточеного опорного пункту», – сказав Порошенко.

3

Президент також зауважив, що, на щастя, про цих людей вже складаються легенди, пишуться книги, знімаються фільми. «І дуже важливо, щоб на прикладі наших Героїв виховувалися майбутні покоління українців», – зазначив він.

Глава держави зазначив, що саме завдяки їх стійкості і мужності Українське військо відновило віру в свою силу, загартувалося, а звитяга і героїзм набули масового характеру, і саме завдяки їх героїчному прикладу відроджено бойову славу України: «Вони стали символом єднання нашої країни у протистоянні підступному ворогу».

Петро Порошенко навів слова Спасителя: «Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» та додав: «А наш обов’язок – завжди пам’ятати наших Героїв i пiдтримувати їxнi poдини, якi виховали таких патрioтiв».

Фото: president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *