ОСТАННІ НОВИНИ

Путін заявив, що питання окупованого Криму є закритим

|

Президент РФ Володимир Путін заявляє, що питання з Кримом у складі Росії закрите. Про це повідомляє УП.

Путін

“Народ Криму рішення прийняв, проголосував. Питання історично закрите, повернення до колишньої системи не існує взагалі ніякого”, – підкреслив російський лідер, виступаючи на Східному економічному форумі, передає ТАСС.

Путін також заявив, що мінські угоди по врегулюванню на Донбасі повинні бути виконані в повному обсязі, цього повинні домагатися всі сторони і країни-гаранти домовленостей.

“На мій погляд, і тут я повністю згоден з учасниками нормандського процесу, та й з позицією Сполучених Штатів, – немає ніякої іншої альтернативи, крім виконання мінських угод”, – сказав президент РФ.

При цьому він зазначив, що Київ не прийняв необхідних законів, які прописані в Мінську-2.

“Ми вважаємо, що потрібно виконувати мінські угоди в повному обсязі, без будь-яких рестрикцій, без всяких обмежень і підміни понять. Ми будемо щиро до цього прагнути, ми одні зробити це не в змозі, це повинні робити разом з нами і учасники Нормандського формату, і США, тому що тільки вони мають реальний вплив на сьогоднішню київську владу”, – підкреслив президент РФ.

Водночас Путін зазначив, що “без політичної волі керівництва України це теж зробити неможливо”. “В остаточному підсумку все залежить від них”, – сказав він.

“Українська криза виникла не з нашої вини – не ми підтримали державний антиконституційний переворот на Україні і ми не провокували реакції частини населення країни на ці дії”, – заявив Путін.

Він стверджує, що та ситуація призвела до того, що Крим захотів бути в складі РФ, а “Донецьк і Луганськ почали противитися режиму, який відразу після перевороту хотів затвердити свою владу на цих територіях”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *