ОСТАННІ НОВИНИ

Першокурсники Військової академії у Львові склали присягу на вірність українському народові

|

Сьогодні, 3 вересня, на плацу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного військову присягу на вірність українському народові склали 680 першокурсників. Про це повідомляє з місця події кореспондент Львівського порталу.

DSC_5997

Серед першокурсників є мешканці усіх областей України, зокрема, десятеро – з Донецької та Луганської областей. Абсолютній більшості з тих, хто склав присягу, ще не виповнилося 20 років.

DSC_5957

На чотири факультети Академії та у Військовий коледж сержантського складу (структурний підрозділ академії) вступило 4 золотих медалістів, 17 переможців олімпіад, 75 майстрів та кандидатів у майстри спорту. Понад півсотні курсантів продовжують військові династії.

DSC_5943

Конкурс на окремі спеціальності Академії Сагайдачного під час вступної кампанії складав п’ять осіб на одне місце. Найбільш популярними були такі спеціальності: управління діями механізованих підрозділів та підрозділів інженерних військ, культурологія, виховна робота.

DSC_5960

Вперше академія отримала державне замовлення на підготовку дівчат за спеціальністю артилерійської розвідки. Тож на факультеті ракетних військ і артилерії цьогоріч вперше з’явилося три представниці прекрасної статі.

DSC_5988

Після зарахування на навчання у Академію Сагайдачного протягом трьох тижнів курсанти проходили первинну військово-професійну підготовку на полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (структурного підрозділу академії), що у Старичах Львівської області. Там юнаки та дівчата  отримали тактичну, вогневу та стройову підготовку та вивчали Статути Збройних Сил України. Під час навчання курсанти навчалися на досвіді, який українська армія здобула під час проведення АТО, а саму підготовку проводили інструктори із досвідом бойових дій на сході України.

DSC_6013

Наступних 5 років курсанти, які у Академію Сагайдачного прийшли з цивільного життя, пліч-о-пліч навчатимуться з учасниками АТО. Так, із майже тисячі двісті юнаків та дівчат, які цього року стали курсантами академії, кожний шостий є учасником АТО, серед них п’ятеро нагороджені державними нагородами – орденами «За мужність» ІІІ ступеня та медалями «Захиснику Вітчизни».

DSC_5989

«Близько тисячі юнаків і дівчат урочисто присягнули обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність. У грізний час війни вибір героїчної професії офіцера – це вже великий громадянський подвиг кожного з тих, хто стоїть у строю», – наголосив під час урочистостей керівник академії Павло Ткачук.

DSC_6048

DSC_6053

DSC_6062

DSC_6016

DSC_5979

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *