ОСТАННІ НОВИНИ

У Новояворівську судитимуть директора комунального підприємства

|

У Львівській області судитимуть посадову особу комунального підприємства, службова недбалість якої спричинила 300 тис грн збитків державі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Залізничним відділом Львівської місцевої прокуратури №2 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно в.о. директора комунального підприємства, через службову недбалість якої державі завдано майже 300 тис грн збитків.

суддя

Встановлено, що посадовець, не забезпечивши належного технічного нагляду за виконанням капітального ремонту покрівлі житлового будинку у місті Новояворівськ Яворівського району, підписала документацію із завищеними даними про вартість виконаних робіт.

Відтак, приватному підприємству-підряднику безпідставно перераховано майже 300 тис грн бюджетних коштів, при тому, що вартість фактично проведених ремонтних робіт становила лише 9000 грн.

Дії в.о. директора комунального підприємства прокуратурою кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам).

Також, прокурором у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про відшкодування державі зазначеної суми збитків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *