ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться ювілейний українсько-польський фестиваль

|

З 2 по 4 вересня Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові спільно з Львівською міською радою, Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською обласною радою організовує українсько-польський «Фестиваль Партнерства», якому виповниться 5 років. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

фестиваль партнерства

«За час, відколи виник «Фестиваль Партнерства», Україна пережила багато трагічних і  сповнених надією подій. Вона почала перероджуватись і здобула можливість європейського розвитку. У ці тяжкі роки українці відчували підтримку польського народу, яку важко переоцінити. Маємо надію, що наш фестиваль буде ще одним прикладом дружби та взаємоповаги між двома народами, які живуть поряд», – зазначають організатори.

Польські представники місцевої влади, політичні, громадські та культурні діячі разом із львівськими колегами ділитимуться досвідом на «Форумі Партнерства». Виступи стосуватимуться механізмів участі громади у житті міста, формування громадського простору, децентралізації, а також інших важливих питань.

У внутрішньому дворику Ратуші гратимуть українські та польські музичні колективи, серед яких виступлять шалено популярний варшавський бард «Pablopavo i Ludziki»,  патріархи українського джазу «Dzyga Jazz Quintet», познанський експериментальний рок Hoszpital», лірично-екстравагантні «ГИЧ Оркестра», люблінські інді-рокери «Mohipisian», львівські блюзмени «J & B BAND» та польські гурти «Zagan» і «SERENCZA».

Також на площі Ринок, свої туристичні перлини та освітні програми на промостендах презентуватимуть  партнери Львова – польські міста і воєводства. Вперше у фестивалі приймуть участь аеропорт у Радомі, який нещодавно відкрив рейс зі Львова до Польщі, а також аеропорт у Жешові та Львові, які презентуватимуть нові можливості мешканців Львова відвідання країн Європи та світу.

Вхід на всі акції фестивалю – вільний.

Довідка

«Фестиваль Партнерства»  було ініційовано Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові п’ять осеней тому – у вересні  2012 року. Фестиваль створено задля розвитку українсько-польської культурної співпраці, презентації мистецького життя польських міст та воєводств, a також господарів – міста Львова та Львівської області.

Мета фестивалю – звернути увагу українців та поляків на дуже великий доробок співпраці Львова та Львівщини з польськими партнерами, яка є прикладом європейського добросусідства. За останні роки ідея фестивалю стала актуальною, як ніколи, а стосунки України і Польщі показали, що друзі пізнаються в біді.

Організатори фестивалю: Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада.

Фото: varianty.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *