ОСТАННІ НОВИНИ

Американська компанія готова звести на Львівщині сучасний сміттєпереробний завод

|

На території Львівської області планують реалізувати проект із будівництва найсучаснішого сміттєпереробного заводу із американською технологією утилізації відходів. Відповідний протокол про наміри співпраці минулого тижня підписали голова облдержадміністрації Олег Синютка та президент Energy Group компанії Valuebridge (США) Вільям Брайян. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

сміття

“У суботу ми підписали протокол стосовно можливості будівництва сміттєпереробного заводу із найсучаснішими технологіями на території області, – зазначив Олег Синютка. – Нашим наступним кроком, так як це прийнято у європейських країнах, стане аудит та розробка проектних пропозицій.  Потім ми вже приймемо рішення стосовно подальшої можливості будівництва”.

Голова ОДА також звернув увагу, що технологія переробки побутових відходів , яку пропонують американські фахівці, дозволяє переробляти не лише нове сміття, а й те, яке вже давно складується, зокрема й із Грибовицького полігону.

“Дуже важливо, що тут немає абсолютно жодної екологічної небезпеки, тому що під високими температурами та дією плазми відбувається розклад на молекулярному рівні. До того ж ми зможемо отримати додаткові продукти переробки у вигляді дизпалива, електроенергії, що дозволить зробити завод рентабельним”, – повідомив Олег Синютка.

Зазначимо, що у меморандумі сторони засвідчили взаємну зацікавленість у пошуку та залученні інвестицій в галузі утилізації і переробки сміття. Йдеться про перспективу впровадження на території області технології високотемпературного спалювання відходів під назвою “Waste to energie +”.

Такий спосіб переробки сміття на сьогодні є одним з найперспективніших напрямків з точки зору екологічної безпеки та отримання вторинних  продуктів: синтез-газу, електроенергії, дизельного пального. Технологія дає можливість економічно вигідно та безпечно переробляти відходи без їх попередньої підготовки (сортування, сушіння тощо).

Одним із перших кроків до впровадження такої технології, а у перспективі будівництва сміттєпереробного заводу, стане проведення досліджень об’ємів та морфології відходів, що продукуються населенням області, та пошук фінансування.

Як повідомляв Львівський портал, китайці хочуть побудувати на Львівщині сміттєпереробний завод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *