ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Львівську міськраду «штурмуватимуть» приватні перевізники

Соломія Григор'єва, Львівський портал

|

Завтра, 30 серпня, перевізники вийдуть на акцію протесту «За безпеку та якість перевезень» з метою налагодження прямого діалогу з міською владою. Про це сьогодні на прес-конференції розповіли організатори заходу, передає кореспондент Львівського порталу.

перевізники

За словами пікетувальників, приватні підприємці, які здають свої автобуси в оренду АТП, не отримують компенсації за перевезення пільговиків. Усі кошти залишаються у керівництва АТП. Тому виходить так, що підприємці змушені возити пільгові категорії населення за власний кошт у той час, коли на це виділяються гроші з бюджету.

Паралельно з цим у небезпеці як пільгові, так і звичайні пасажири маршруток, бо водії змушені перевіряти посвідчення рахувати гроші за проїзд і в цей час керувати автотранспортом.

Голова Асоціації автомобілістів Андрій Корчинський вважає, що головна проблема конфлікту – відсутність діалогу між владою і перевізником.

«У 2008 році ми створили робочу групу, яка працювала до 2010 року. Всі наболілі питання, що стосувалися транспорту та якісного надання послуг пасажирам, розглядалися саме там. Зараз протягом півроку ми пробуємо достукатись до мерії, щоб вона відновила з нами діалог. Ми готові сісти і все обговорити. Проблеми можна буде вирішити, якщо влада захоче їх вирішити», – сказав Андрій Корчинський.

Вимоги підприємців-перевізників:

  1. Вдосконалення транспортної мережі у Львові.
  2. Негайне введення електронного квитка. Таким чином потрібно зменшити навантаження на водія, який рахує гроші замість того, аби керувати автобусом.
  3. Вирішити проблему з перевезенням усіх пільгових категорій населення. Ввести систему «нульового квитка», а також налагодити систему обліку та компенсації за перевезення пільговиків.
  4. Сформувати новий склад тендерного комітету а також змінити умови конкурсу і надати конкурсного процесу публічності.
  5. Керівник АТП №1 має надати звіт про діяльність підприємства за час свого керівництва.

Організаторами акції є учасники Вільної профспілки пасажирських перевізників та Асоціації вільних профспілок автотранспортників Конфедерації вільних профспілок України за підтримки ГО «Розвиток Громади».

Відтак від 100 до 200 перевізників вийдуть на пікет, що має відбутися завтра близько 9.00 під стінами Львівської міської ради. Водії погрожують, що завтра частина автобусів не виїдуть на маршрути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *