ОСТАННІ НОВИНИ

Американці передають медичний транспорт для військових

|

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки відбулась церемонія офіційної передачі українській стороні автомобілів медичної евакуації від США. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

64

27 серпня, на плацу Центрального містечка МЦМБ представники збройних сил США передали п’ять перших, із запланованих сорока, автомобілів «BURTEK B4731» для потреб українських воїнів.

65

З української сторони в церемонії взяли участь виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун та начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Американську сторону представили командувач сухопутних військ збройних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес та начальник регіонального медичного управління ЗС США в Європі бригадний генерал Деніс Лі Мастер.

63

«Мені приємно бачити за моєю спиною ці медичні автомобілі як показник ще одного етапу допомоги Україні з боку Сполучених Штатів», — наголосив у своєму виступі генерал-лейтенант Бен Ходжес. Також він запевнив присутніх, що американська сторона і надалі всіляко допомагатиме нашій країні.

Згодом, усі охочі мали змогу ознайомитися із будовою, призначенням та комплектацією переданих автомобілів. Варто також додати, що всі вони, після належної підготовки українського обслуговуючого та медичного персоналу, будуть передані до військових частин, які виконують завдання у зоні проведення АТО.

Довідково. Карета швидкої допомоги у польових умовах «BURTEK B4731» розроблена на базі автомобіля «Хаммер». Вона може перевозити чотири пацієнти на ношах або шість сидячих. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих і всіма необхідними засобами для надання першої невідкладної медичної допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *