ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові створили найбільший у світі монументальний портрет Франка

|

Учора в рамках святкових заходів з нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької відбулися урочистості та презентовано проект “Franko Sculpture Symposium”. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

На святкування на Львівщину цього дня завітав і міністр культури України Євген Нищук.

Цього вечора було презентовано проект “Franko Sculpture Symposium”– симпозіум сучасної монументальної скульптури з пінополістиролу, присвячений 160-річчю від дня народження Івана Франка і 70-річчя заснування Львівської національної академії мистецтв. Ця мистецька подія покликана у некласичний спосіб відзначити річницю Великого поета.

Зокрема, скульптори створили 6 скульптур висотою 4 м кожна, які пересуваються. Склавши ці 6 модульних скульптурних блоків разом, утворилася одна велика скульптура – найбільший у світі монументальний портрет Івана Франка.

Під час урочистостей до громади нашого краю звернувся голова ЛОДА Олег Синютка: “Іван Франко є для нас по-особливому дорогим: для діточок це – “Лис Микита”, для закоханих – “Зів’яле листя”, а передусім Іван Франко – це людина, яка в тяжкій історії відстояла українську ідентичність, людина, яка подарувала світові українську геніальність, людина, якою ми гордимося”. Окрім того, очільник області вручив нагороди працівникам культури та мистецтва, науковцям.

Участь у мистецькому дійстві взяли: Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії, модерн-балет “Життя”, актори Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, хорова капела “Дударик”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *