ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра біля Львова стартує фестиваль «Гомін Лемківщини»

|

У селі Зимна Вода, що біля Львова, 27-28 серпня відбудеться фестиваль «Гомін Лемківщини». Захід пройде під гаслом «Пам’ятати! Жити! Творити!» до вшанування 70-річчя депортації українців Закерзоння. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

1

Фестиваль розпочнеться у суботу, 27 серпня,  о 14:00 з урочистого відкриття. Також буде покладено квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку, Єпифанію Дровняку та до меморіального знаку депортованих українців із Закерзоння.

У концертній програмі фестивалю візьмуть участь колективи і виконавці з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської областей, міста Києва і Словенії. Зокрема – співачка Софія Федина, гурт «Львівські музики», квартет «Tenors BEL’CANTO», чоловічий камерний хор «Галицька фермата», фольк-гурт «Жива»,  музичний гурт «Бак-Бенд», народні ансамблі «Лемковина» і «Черемош», Галицький академічний камерних хор, хорова колектив «Яворина» і «Бескид», хор «Радоцина» і «Холмщина», танцювальний колектив «Любисток», «Плеяда», «Бавниця» та інші.

Другий день фестивалю, 28 серпня, розпочнеться, об 11:00 з недільного Богослужіння та панахиди за жертвами депортацій 1944-1947 років  у місцевому храмі. Після цього, о 13:00 розпочнеться концертна програма «Гомону Лемківщини», яка триватиме до 18:30.

На території фестивалю діятиме наметове містечко. Кожен охочий може взяти з собою намет і переночувати на території проведення фестивалю.

Повну програму фестивалю можна оглянути тут.

Фото: організатор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *