ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового прикрасили брехнею заявку для отримання сміттєвого кредиту?

|

У заявці Львівської міської ради на отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку багато неправдивої інформації. Про це на прес-конференції повідомила керівник юридичного відділу МБО «Екологія-Право-Людина» Ольга Мелень-Забрамна, передає Львівський портал.

сміття

За її словами, анкета написана досить непрофесійно і там багато недостовірної інформації: «Зокрема, вказується про пересипання сміття землею, як це вимагається, але є інформація, що пересипка не відбувається і сміття просто складується, через що на полігоні часто стаються займання. Також там зазначали про встановлену на сміттєзвалищі систему відеоспостереження, але її також нема. Анкету ось так прикрасили, щоби сміттєзвалище не виглядало так жалюгідно як є».

«Ці дані, які подала міська рада свідчать про непрофесійність та безгосподарність у поводженні з полігоном і взагалі з відходами. У заявці також подали інформацію про станцію фізично-хімічної очистки інфільтрату: мовляв, її потужність у десятки разів менша, ніж вона повинна бути. Хто цю станцію проектував, якщо вона не може переробити ту кількість інфільтрату, яка утворюється на сміттєзвалищі?», – зазначила Ольга Мелень-Забрамна.

Як вона зазначила, цей інфільтрат через каналізацію потрапляє у Полтву і через річку Західний Буг доходить аж до Польщі. «Так, за даними екоінспекції, поляки мають до нас претензії через забруднення Вісли…», – пояснила вона.

Водночас Ольга Мелень-Забрамна наголосила, що в заявці більш-менш чітко вказано про заходи із рекультивації, але кроки по створенню сміттєпереробного заводу і полігону твердих побутових відходів міськрада завалила: «Вона не надала ніяких проектних пропозицій, а банк звісно гроші ні на що давати не буде».

Також, за її словами, міськрада обіцяє у заявці підняти плату для мешканців на вивіз сміття.

«Цікаво, що Андрій Іванович якось у інтерв’ю казав, що інвестори не підходять, тому що всі хочуть піднімати плату за послугу на вивезення відходів. Міська рада теж це збирається зробити, але крім того планує залучити кредит, який ми будемо 15 років віддавати…», – обурилася вона.

Як повідомляв Львівський портал, Львів може залишитися без грошей на сміттєпереробний завод.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *