ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі поранили вісьмох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 8 військовослужбовців отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

1

Луганський напрямок

Тут вчора дещо загострилася обстановка. До 17 години на фронті було спокійно, проте згодом почалися інтенсивні ворожі обстріли. Зокрема, одразу після заходу сонця окупанти вели вогонь впродовж 3 годин у Станиці Луганській. Ворог застосовував майже весь наявний арсенал – стрілецьку зброю (зокрема снайперську), гранатомети різних систем, бронетехніку, а також міномет. Також окупанти порушили режим тиші у Лопаскиному, Кримському та Золотому.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Під вогонь ворожої артилерії (152-мм гармати) потрапив і тиловий район – с. Трипілля, що за 15 км від фронту. Окупанти випустили 6 снарядів.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Головна гаряча точка, як і раніше – авдіївська промзона та прилеглі райони, зокрема Кам’янка та Новоселівка Друга. Протягом дня окупанти неодноразово відкривали вогонь з мінометів. Дещо північніше, під ворожий артобстріл також потрапив наш тиловий район.

Протягом півгодини по наших позиціях було випущено 40 снарядів зі 122-мм гармат. Через інтенсивне використання боєприпасів у цьому районі командування противника перекинуло в район Ясинуватої 7 вантажних автомобілів з боєприпасами.

Також кілька ворожих обстрілів відбулося і на інших ділянках фронту, зокрема у Луганському, Верхньоторецькому та Пісках, але там ситуація значно спокійніша.

Головною подією дня на Донецькому напрямку вчора було бойове зіткнення сил АТО з окупантами в авдіївській промзоні. На світанку, близько 5 ранку, група противника перетнула лінію розмежування і висунулася до наших оборонних рубежів. Ворог почав обладнання позиції на відстані 80 м від нашої. Туди оперативно вирушили наші бійці, і прийняли бій, який тривав 40 хвилин. В підсумку сили АТО знищили 3 окупантів і взяли трофейний 12,7-мм кулемет. З нашого боку – без втрат.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 14 – з важкого озброєння, і 1 бойове зіткнення.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії тривають на крайній півночі та півдні – це район Красногорівка-Мар’їнка та Широкине відповідно. На цих рубежах окупанти випустили по наших позиціях понад 130 мін з мінометів калібром 82 та 120 мм. Також кілька ворожих обстрілів сталося у Новотроїцькому, Гранітному, Водяному та Гнутовому, на решті фронту вчора було спокійно. Слід зазначити, що переважно окупанти відкривали вогонь у світлу пору доби, зокрема з важкого озброєння.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 22 ворожих обстріли, зокрема 10 мінометних.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *