ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам нагадують правила поведінки у натовпі

|

На передодні Дня Незалежності України, яке супроводжуватиметься гучними святкуваннями, департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації підготував кілька правил, яких варто дотримуватись в натовпі, передає кореспондент Львівського порталу.

натовп львів

ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ У НАТОВПІ:

– Уникайте великого скупчення людей, не приєднуйтеся до натовпу. Якщо опинилися у натовпі, дозвольте йому нести Вас, але спробуйте вибратися з нього.

– Не напирайте на тих, хто йде попереду. Глибоко вдихніть та розведіть зігнуті в ліктях руки трохи в сторони, щоб грудна клітка не була стиснута.

– Прагніть опинитися подалі від високих та великих людей, людей із громіздкими предметами і великими сумками.

– Будь-якими способами намагайтеся втриматися на ногах.

– Не тримайте руки у кишенях.

– Рухаючись, піднімайте ноги якомога вище, ставте ногу на повну стопу, не дріботіть, не піднімайтеся на вшпиньки.

– Якщо тиснява набула загрозливого характеру, негайно, неррздумуючи, звільніться від будь-якої ноші, перш за все від сумки на довгому ремені та шарфа.

– Якщо щось впустили, ні в якому разі не нахиляйтеся, щоб підняти.
– Якщо Ви впали, постарайтеся якнайшвидше піднятися на ноги. При цьому не спирайтеся на руки (їх віддавлять або зламають). Намагайтеся хоч на мить стати на підошви або носки. Здобувши опору, “виринайте”, різко відштовхнувшись від землі ногами.

– Якщо встати не вдається, скрутіться клубком, захистіть голову передпліччям, а долонями прикрийте потилицю.

– Потрапивши в переповнене людьми приміщення, заздалегідь визначте, які місця при виникненні екстремальної ситуації найбільш небезпечні (проходи між секторами на стадіоні, скляні двері та перегородки у концертних залах, гострі кути, перила тощо), зверніть увагу на запасні та аварійні виходи, подумки подолайте шлях до них. Найлегше сховатися від натовпу у кутах залу або поблизу стін, але звідти складніше добиратися до виходу.

– При виникненні паніки намагайтеся зберегти спокій і здатність тверезо оцінювати ситуацію.

Фото: zolochiv.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *