ОСТАННІ НОВИНИ

У вічність відійшов директор Львівського лялькового театру, що обіймав посаду майже 40 років

|

На 82-му році життя відійшов у вічність директор-художній керівник Львівського академічного обласного театру ляльок, заслужений працівник культури України Ярослав Синиця. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

Прощання з Ярославом Володимировичем відбудеться 23 серпня у приміщенні театру (пл. Д.Галицького, 1). Початок об 11.00 год. Парастас проведуть у каплиці лікарні швидкої медичної допомоги (вул. Орлика, 6).

Похорон відбудеться у м. Стрий.

Довідка:

Ярослав Синиця народився 11 червня 1935 року у м. Стрий Львівської області. З грудня 1977 року працював на посаді директора Львівського обласного театру ляльок.

 

У 1985 році йому присвоєно почесне звання “Заслужений працівник культури України”. У 1996 році на базі театру заснував Міжнародний фестиваль театрів ляльок “Золотий Телесик”.

Театр під керівництвом Ярослава Синиці здійснив успішні гастрольні виступи у багатьох країнах світу (Польща, Литва, Латвія, Таджикистан, Білорусь та ін.). За період діяльності Ярослав Володимирович нагороджувався почесними грамотами облдержадміністрації, медаллю “За трудові відзнаки”, медаллю “За доблесну працю”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *