ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція покарала двох підпалювачів стерні на Львівщині

|

На Львівщині притягнуто до адміністративної відповідальності двох чоловіків, котрі спалювали стерню. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

стерня

Двоє мешканців Радехівського району після жнив спалювали стерню на своїх ділянках, що призвело до масштабних займань.

«Поліцейські сектору реагування патрульної поліції №2 Радехівського відділення поліції, 13 серпня, під час патрулювання у селах Полове та Радванці виявили кілька випадків випалювання стерні та залишків соломи після жнив, що призвело до масштабних займань. Як встановили правоохоронці, підпали вчинили двоє місцевих мешканців – власники земельних ділянок. Н ащастя, займання вдалось оперативно загасити», – йдеться у повідомленні.

«Оскільки раніше поліцейські неодноразово попереджали власників земельних ділянок про категоричну заборону підпалів стерні та соломи, на чоловіків були складені адміністративні матеріали, які були скеровані у Державну екологічну інспекцію у Львівській області2, – додають у поліції.

У подальшому на підставі цих матеріалів екологічні інспектори склали щодо порушників адміністративні протоколи за ч.1 ст.77-1 КУпАП (відповідальність за самовільне спалювання рослинності або її залишків, опалого листя у парках, скверах, інших зелених насадженнях без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу). Санкція статті передбачає покарання – штраф від 170 до 340 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *